Kuinka monta päivää jouluun?

Joulukalenteri. Pixabay.
Media Folder: 
Joulukalenterissa eli adventtikalenterissa on 24 luukkua, joulukuun 1. päivästä aina jouluaattoon. Joka päivä avataan yksi luukku, jonka takana on yllätys. Joulukalenterin avulla lasketaan, kuinka monta päivää on jouluun.

Ensimmäiset joulukalenterit olivat kuvakalentereita. Myöhemmin kauppoihin tulivat myyntiin suklaakalenterit. Nykyään joulukalenterista on monta modernia versiota, kuten lelukalenteri tai sipsikalenteri. 

Viime vuosina aikuisten joulukalenterit ovat kasvattaneet suosiotaan. Aikuiseen makuun sopii kosmetiikkakalenteri, teekalenteri, korukalenteri tai olutkalenteri. 

Joulukalenterista on tehty myös televisio-ohjelmia lapsille. Sosiaalisessa mediassa moni yritys järjestää arvontoja ja tarjoaa alennuksia joulukalenterin muodossa.

Joulukalenterin historia

Joulukalenterin perinne tulee 1900-luvun alun Saksasta. Partiolaiset toivat tradition Suomeen 1940-luvulla. Partiolaisten joulukalenteri alkaa 1. adventtisunnuntaista.

Joulukalentereita kaupassa. Tuukka Lindholm.
Media Folder: 

 

Tee oma joulukalenteri

Joulukalenterin voi myös askarrella itse. Joulukalenterin yllätykset voi piilottaa esimerkiksi paperipusseihin, kangaspusseihin, kirjekuoriin tai tulitikkuaskeihin.

Kalenterin luukkuihin voi piilottaa

  • suklaata tai karkkia
  • tarroja
  • lahjakortin
  • runoja
  • palapelin paloja, joista voi jouluna koota kokonaisen palapelin
  • yhteistä tekemistä (esim. joulutorttujen leipominen, hartiahieronta...)

Itse tehty joulukalenteri. Pixabay.
Media Folder: