Presidenttipari kättelee Linnan juhlien vieraita. Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto 6.12.2019. Kuva: Antti Nikkanen/Tasavallan presidentin kanslia
Media Folder: 
Presidentti järjestää itsenäisyyspäivän vastaanoton eli Linnan juhlat 6.12. Linnan juhliin kutsutaan hallitus, eduskunta, oikeuslaitokset, kirkko, suurlähettiläät, veteraanit sekä urheilun, taiteen ja tieteen edustajia. 

Linnan juhlat on tavallisesti vuoden katsotuin ohjelma. Vuonna 2019 Linnan juhlia katsoi 2,5 miljoonaa suomalaista televisiosta tai internetistä.

Linnan juhlien ruokatarjoilua. Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto 6.12.2019. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia
Media Folder: 
Itsenäisyyspäivänä suomalaiset katsovat kotisohvalta, kuinka Linnan juhlien vieraat kättelevät presidenttiparia. Kättelyn jälkeen vieraille tarjotaan ruokaa ja juomaa. Lopuksi on vuorossa tanssit. 

Monilla on tapana arvostella asuja ja pukuja. Eri lehdet ja mediat julkaisevat listat parhaiten ja huonoiten pukeutuneista kutsuvieraista.

Linnan juhlilla on joka vuosi tietty teema. Vuonna 2019 teemana oli tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Teema vaikuttaa siihen, keitä kutsutaan Linnan juhliin. 

Seuraamme televisiosta, keitä juhlijat ovat, miten vieraat esiintyvät, minkälaiset kampaukset ja asusteet on. Aina ihmettelemme juhlapaikan tungosta ja sitä, miten joku jaksaa seistä ja kätellä niin paljon ihmisiä. - Helsinki 2016

Katsoimme Linnan juhlan kättelyn skumppapullon ja juomapelin avulla: hörppy, kun joku jää kättelemään liian pitkään, astuu daamin mekon päälle ja niin edelleen. - Turku 2016

Tiesitkö?

Linnan juhlien booli on kuuluisa juoma, josta kaikki puhuvat. Boolin resepti on salainen. Kerrotaan, että alkuperäisen reseptin suunnittelivat Gastronomisen seuran pääsihteeri Erick Haack ja presidentti J.K. Paasikiven puoliso Alli Paasikivi 1940-luvulla.