Joulujuhla ystävien ja kollegoiden kanssa 

Pikkujouluissa voi antaa lahjoja ystäville. Pexels.Pikkujoulu eli pieni joulu on juhla ennen joulua. Työpaikat, organisaatiot sekä opiskelija- ja ystäväporukat järjestävät pikkujouluja marraskuun ja joulukuun aikana. Pikkujoulu on vapaamuotoinen ja rento joulujuhla, johon kuuluu hauskanpitoa, nauramista ja tanssimista. Pikkujouluissa on usein tarjolla hyvää ruokaa ja juomaa.

Pikkujoulut ovat tapa kohottaa yhteishenkeä ja parantaa työilmapiiriä. Pikkujoulujen avulla voi juhlia joulua ja pitää hauskaa ystävien ja kollegoiden kanssa. Jouluaatto ja joulupäivät vietetään tavallisesti oman perheen kanssa.

Pikkujoulun historia

Pikkujoulujen aikaan taksijono on pitkä Tuukka Lindholm.Ennen kouluissa järjestettiin kuusijuhla, joka oli uskonnollinen ja rauhallinen joulujuhla ennen lomaa. Kouluista kuusijuhla levisi yliopistoihin, järjestöihin ja harrastusseuroihin. 1900-luvun alussa juhla sai nimen pikkujoulu, joka vakiintui tarkoittamaan aikuisten iloista ja riehakasta joulujuhlaa.

Työpaikkojen pikkujouluja alettiin viettää 1920- ja 1930-luvuilla. Työpaikan pikkujoulu on tavallisesti työpaikalla, ravintolassa tai hotellissa. Ennen työpaikan pikkujouluissa oli tapana käyttää paljon alkoholia, mutta viime vuosina alkoholin juominen on vähentynyt ja juhlinta on rauhoittunut.

Nykyään pikkujouluja järjestetään niin lapsille kuin aikuisille. 

Ihmisiä tanssimassa congaa. Tukon pikkujoulut 1960. Tuntematon / Helsingin kaupunginmuseo.